EXIT STRATEGY Стоичков няма минута за отдих! Веднага след като 

...
EXIT STRATEGY Стоичков няма минута за отдих! Веднага след като 
Коментари Харесай

Стоичков и Кисинджър посъветваха Путин: демобилизация и екзит

EXIT STRATEGY
Стоичков няма минута за отдих!
Веднага след като  се обадил на Вежди Рашидов и го кандардисал със сълзи на очи да стане ръководител на Народното събрание, Камата приказвал и с съветския президент и Гарант на Конституцията Владимир Путин. 
Путин желал да организира този диалог, тъй като преди този момент не можал да се посъветва хубаво с Хенри Кисинджър. 
Тристранката се провела в конферентен диалог по Телеграм, без преводачи, тъй като и Кисинджър, и Камата, и Путин са полиглоти и ерудити. Между тях няма интелектуални и езикови бариери. 
Путин имал потребност от съвет, тъй като нещата в Украйна се развиват в неприятна посока и Главнокомандващият не знаел по какъв начин да постъпи. 
Христо Стоичков изначало се дърпал - желал да си почива и да си гледа внуците. 
Но Кисинджър му споделил:
" Ице, аз съм на 99 години и отново не мога да изоставя публичната работа, всяка седмица съм по CNN, вървя по конференции, поучавам, съветвам, въртя загадка дипломация. Това е дълг! Давай тука препоръките на господин Путин, че е в усложнение, а мен малко ме възприема като глас на Колективния Запад и ми няма цялостно доверие. "
Путин също бил немилостив: 
" Стоичков, посоветвай ме с положително, да не обръщам другия край. Мятам една високоточна по жълтите павета и след това ти ще ме търсиш да ме съветваш, не аз тебе! "
Нямало по какъв начин, Стоичков изпъшкал и почнал да поучава:
" Птичка му лелина, Володя, майка му дряхлая, иди на фъншуй оттуда, да ма извиняваш за френския, аз съм си франкофон. "
Путин възразил:
" Не мога просто да се разкарам от Украйна, какво ще кажа на народа, по какъв начин ще го погледна в очите! "
" Ма доста елементарно бе, селски! - окуражил го Стоичков. - Махаш се от Украйна и казваш на народа: готово, денацифицирахме ги, повече никой няма да тормози рускоезичното население в Украйна, резервира си Крим единствено. Казваш на Колективния Запад: давай да легализираме съветски Крим с един международнодно приет референдум! Колективният Запад ще се навие, с цел да спре войната, пишеш си това като победа, глобите падат, спираш да търсиш месо за мелачката, продаваш си газа, редиш си пачките като тухли в Геленджик и си гледаш внуците! "  
Кисинджър заречен да създаде в предпазлив режим Exit Strategy като за Никсън, когато се изнизваше от Виетнам като прани гащи. 
А Стоичков дал последния си съвет:
" Само, Володя, побързай, щото от една възраст нагоре тактиката и моментът за вадене не трябва да се изпускат. Бай Кисинджър е на 99, днеска е тука, на следващия ден го няма. Мобилизирай се за бърза демобилизация и exit. Ма няма да ми се мотаеш 40 години като предците на бай ти Хенри с Мойсей! "  
И Путин го послушал. 

" Искам и мен да ме храниш със сладки препоръки! "   - непосредствено си изискал Путин от Модерния ляв.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР